10 RAZLOGA ZAŠTO SU OVNOVI APSOLUTNO NAJBOLJI LJUDI

Neprestano birate pogrešne ljude za ljubavne partnere i/ili prijatelje? Vrijeme je da pogledate u zvijezde. Ovnovi su prvi horoskopski znak koji bi vam trebao pasti na pamet.

Avanturisti su

Ne znate kud bi sami sa sobom za vikend? Samo nazovite Ovna i on će vam sigurno predložiti nešto novo, otkačeno i avanturistički. Ovnovi i avantura uvijek dolaze u paketu, oni su sposobni običan porodični roštilj pretvoriti u ludu zabavu. Iako se ova njihova osobina možda smatra užasno zabavnom, s vremenom može postati štetna za zdravlje. Naime, oni su uvijek u potrazi za uzbuđenjem i avanturom što s vremenom ulazi u sve aspekte njegovog života te rezultuje stvaranjem ogromnog pritiska, piše “Net“…

Ovnovi su po prirodi pozitivne duše. Takva im energija pomaže da s lahkoćom prolaze i kroz najteže životne situacije, a za njih gotovo nikada ništa nije neobično. Ipak, postoji i druga strana – kada se stvari izjalove i iskoče iz plana Ovnovi se jako uzrujaju i postanu depresivni te, najčešće, krive sebe što nešto nije pošlo po planu.

Optimistični su

Većina Ovnova zna kako uspješno da balansira između ohrabrujućeg i pretjeranog optimizma. Ta njihova sposobnost uveliko pomaže kada prijatelju treba podrška i tračak nade u najgorim situacijama. Loša je stvar što toliki optimizam Ovan ne zna primijeniti i na sebe.

Odani su

Ovnovi nikada neće iznevjeriti prijatelja ili odati tajnu. Oni su jako odani zato u njihovom društvu nikada nemojte ogovarati prijatelja, jer to neće dobro završiti. Ipak, Ovnove pretjerana odanost može koštati i to na način da predugo ostaju u ljubavnoj vezi ili na poslu jer jednostavno osjećaju potrebu biti lojalni do kraja.

Iskreni su

Ovnovi nikada ne lažu, iz jednostavnog razloga – jer ne znaju kako! Jedino kada ne govore istinu jeste u situacijama u kojima ne mogu odbiti drugu osobu, jer znaju da bi je mogli povrijediti. Međutim, čak i tada oni će pripaziti da ne povrijede vaše osjećaje. Ako ste prijatelj Ovnu ne morate se brinuti da će vas ugnjaviti kukanjem ili se neprestano oko nečeg žaliti. Oni to nikada ne čine.

Nezavisni su

Nema šanse da vas Ovan nazove u tri ujutro i traži vas da prespava u vašem stanu. Oni su potpuno nezavisni i znaju se brinuti sami za sebe. To takođe znači da gotovo nikada neće potražiti pomoć, čak i u preko potrebnim situacijama. Stoga, s Ovnovima budite strpljivi i nekoliko im puta ponudite pomoć, prije nego je prihvate.

Pouzdani su

Nije lako pronaći nekoga s kim možete podijeliti svoje najdublje i najcrnije tajne te mu otkriti i šifru svog pametnog telefona. Ali, biti pouzdan, prirodna je osobina Ovna. Oni podrazumijevaju da će se njihovi ljubavnici i prijatelji prema njima odnositi jednako kako se i oni ponašaju prema njima.

Velikodušni su prema drugima, ali škrti prema sebi

Ovnovi su pažljivi s novcem što ih čini dobrim štedišama. To ne znači da su škrti. Naprotiv, oni će uvijek rado prijateljima i porodici pozajmiti novac, stvari, slobodno vrijeme… Međutim, puno se bolje osjećaju kada daju poklon, nego ga primaju. Ovnovi neće uopšte razmišljati o novcu kada treba da ga potroše na svoje voljene, ali kada treba sebi nešto da kupe dvaput će razmisliti.

Ambiciozni su

S obzirom na to da Ovnovi uvijek teže ka višem njihov entuzijazam može postati zarazan. Oni uvijek teže ka tome da idu prema naprijed i uvijek se moraju kretati. Prevelika ambicija, doduše, može ostaviti traga na njihovom zdravlju.

Ovnovi su kombinacija gore navedenih osobina

Kada pomiješate sve ove osobine shvatićete da je Ovan prijatelj za cijeli život. Jednom kada vam se Ovan uvuče pod kožu tamo će ostati za cijeli život.

Izvor: haber